BADESØEN FESTIVAL 2018

Kun 25 minutter fra Københavns Rådhusplads ligger der en perle af et badeland. De lokale i Albertslund og omegn kender den, men ellers er kendskabet til den unikke oase ikke synderligt udbredt.

Lørdag den 25. august 2018 afholdes Badesøen Festival – by The Lake & Forbrændingen, der er lige dele musikfestival og udflugt, i og rundt omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund.

Badesøen er kurateret af den eksperimenterende internetradio The Lake og arrangeres i samarbejde med spillestedet Forbrændingen i Albertslund.

Den 25. august vil man, ud over at dase i poolen med venner og familie til et væld af spændende koncerter, og man vil også kunne opleve små overraskelser i form af performances, minikoncerter og gæster i studiet hos The Lake, der live-transmitterer imellem koncerterne.

"Badesøen Festival viste, at folkelige omgivelser godt kan forenes med eksperimenterende musik, fordi det lykkedes musikerne at nå ud til publikum og prikke lidt til dem, uanset om de var lokale badegæster eller tilrejsende eksperimentalfans." - Lucia Odoom, Politiken

YO LA TENGO (US)

Albumaktuelle Yo La Tengo spiller deres eneste danske koncert i 2018 (og den første i 5 år), når de den 25. august gæster Badesøen Festival. Det legendariske band fra Hoboken, New Jersey udgiver den 16. marts deres nye og 15. album There’s A Riot Going On

Bandets lange diskografi er kendetegnet ved en sjælden evne og vilje til at forny sig fra plade til plade uden at give køb på deres lyd. De har udgivet mesterværker som I Can Hear the Heart Beating as One (1997), And Then Nothing Turned Itself Inside-Out (2000) og Fade i 2013.

Yo La Tengo, der sidst gæstede Danmark tilbage i 2013, er kendt som et sjældent dedikeret og sympatisk liveband. De spiller ofte særdeles lange koncerter, fordi de simpelthen elsker at spille live.

Koncerterne er kendetegnet ved en stor afveksling og dynamik: bandmedlemmerne skifter mellem hinandens instrumenter – trommeslager det ene øjeblik, bassist det næste. Musikken kan være en silkeblød balllade som så afløses af kompromisløse lange og harske guitarsoloer, hvor bandets slægtsskab med f.eks. Sonic Youth giver sig til kende. Og bedst som man har fået en række af Yo La Tengos hits serveret, slår de over i covernumre af artister som Beach Boys, Sun Ra, Bob Dylan, Bert Jansch osv.

Det kan virke fragmenteret og rastløst; ja – men lige præcis i Yo La tangos selskab finder man ro i rastløsheden. En Yo La Tengo-koncert opleves hverken som retningsløs og rastløs, men som en vital kærlighedserklæring til musikken selv.

ANNA VON HAUSSWOLFF (SE)

Svenske Anna von Hausswolff udgiver i dag sit 4. album, Dead Magic, via City Slang. Albummet er bl.a. indspillet i Marmorkirken i København, og kirkens orgel spiller en central rolle på albummet, som udforsker paradokset: død magi. Hendes nye album går på tværs af genrer som gotisk rock, pop, drone og metal og finder sig dermed aldrig til rette i en genre.

 

Siden udgivelsen af sit debut album, Singing From The Grave, i 2010 er hendes popularitet (både Iggy Pop og Michael Gira fra Swans er megafans) vokset støt med hver eneste tour og udgivelse. Hendes ekspressive musik og vokal samt hendes kunstneriske kompromisløshed (den seneste single er 12 minutter lang) gør, at hun ofte bliver beskrevet som en slags mørk og mere farlig søster til Kate Bush.

 

På Badesøen Festival spiller Anna von Hausswolff med sit sammentømrede 6-mands band og forventningerne er tårnhøje.

SJÆL I FLAMMER FEAT. KASPER WINDING

Produceren, komponisten, sangeren og musikeren Kasper Winding fik sit gennembrud sidst i 1970erne med soundtracket til Mig og Charly, og siden har han ikke set sig tilbage. Han står bag megahits som ”Lidt til og meget mer´(med C.V. Jørgensen & Sanne Salomonsen), ”Kom nu hjem”, ”Sjæl i flammer”, ”Alle har en drøm” og mange flere. Han har spillet med både Frank Zappa og The Rolling Stones, og så har han produceret et utal af plader, hvoraf især hans arbejde på C.V. Jørgensens nyklassiker Sjælland bør fremhæves. Kasper Windings musikalske karriere er lang og mangesidet. Til sommer fornyr han sig selv endnu en gang, når Sjæl I Flammer ft. Kasper Winding spiller åbningskoncerten til årets Badesøen Festival.
Sjæl I Flammer blev dannet i 2015 af Anders Winkler og Jens Rubin, inden det senere voksede sig til et band med 7 medlemmer. Som Kasper Winding sætter Sjæl I Flammer en dyd i et redefinere sig selv løbende og udfordre de givne genrekonventioner i popmusikken.

 

Det nye samarbejde mellem Sjæl I Flammer og Kasper Winding er skabt på initiativ af Badesøen Festival, og de vil i ugen op til festivalen indfinde sig på spillestedet Forbrændingen for at producere denne helt særlige koncert. Anders fra Sjæl I Flammer fortæller om det kommende samarbejde med Kasper Winding:

 “Kasper har været grænsesøgende i meget af sin musik, og jeg kan forestille mig, at det bliver en meget lærerig proces, der godt kunne gå hen og blive meget inspirerende for begge parter. Det, at en så stor dansk kunstner, er villig til at forny sig selv med en lille gruppe som os, siger en masse om hans evige nysgerrighed efter, hvad der kunne komme til at ske. Jeg synes, det er stort efter så mange år i gamet stadigt at have lyst til at prøve noget helt nyt. Jeg vil virkelig ønske, at jeg har det mindset, når jeg bliver lige så erfaren.”

MAD PROFESSOR (UK)

En af de allerstørste stjerner inden for dubmusikken er Mad Professor. Siden de tidlige 80´ere har han fra sin base i London udgivet et utal af plader på sit eget legendariske Ariwa-label, der ud over stakkevis af Mad Professor-albums også har udgivet plader med Lee Scratch Perry, U-Roy og mange andre store dub-navne.

Mad Professsor fik sit navn allerede i skolen på grund af sine talenter og eksperimenter med elektronisk udstyr og musik. I 1995 inviterede Massive Attack ham til at remixe hele deres andet album Protection. Det udkom under titlen No Protection og blev endnu et gennembrud for Mad Professor. Albummet opnåede massiv hype og var kraftigt medvirkende til dubbens opblomstring i 90´erne. Mad Professor tilskrives ofte æren for at føre dubmusikken ind i den digitale alder, og hvad Lee Scratch Perry er for førstegenerationen af dubmusikken, er Mad Professor for andengenerationen.

Pladeselskabet Ariwa er fortsat særdeles aktive og det samme er Mad Professor, som fortsat producerer, udgiver og spiller live på allerhøjeste niveau.

IMARHAN (DZ)

Tuareg-bandet Imarhan udgav i 2016 deres debutalbum Imarhan, og bandet har netop udgivet albummet Temet (på pladeselskabet City Slang), der introducerer mere funk, fuzz, disco og rock i deres Algeriske ørkenmusik.

 

Bandet kombinerer de musikalske tendenser fra det sydlige Algeriet, hvor moderniteten er slået mere igennem end i nord, hvor tuareg-folket primært opholder sig, og hvorfra Imarhans musikalske univers også udspringer. Imarhan er moderne ørkenrock med dybe rødder i den musikalske tradition, som blandt andet Tinariwen kommer fra.

 

Live er Imarhan kendt for ekstatiske live shows, der indbyder til dans til groovy rytmer. Temet, den nye plades titel, betyder forbindelser. Det er bandets opråb om, at vi alle er forbundet, og det kun er ved accept af, at vi alle er forbundne, at vi kan løse alle kulturers problemer.

 

Imarhan præsenteres i et samarbejde med det københavnske spillested Alice. Det er et oplagt samarbejde på flere planer. Alice fokuserer på det grænsesøgende og eventyrlystne indenfor et væld af genrer præcis som Badesøen Festivalen gør.

PETER SOMMER + 1

Peter Sommer vil på dette års Badesøen Festival spille 8 sange for 8 personer – en person ad gangen, en sang til hver person. Vi kalder det for Peter Sommer +1. 

Det sker på Badesøen Festival by The Lake & Forbrændingen den 25. august i et stort, flot og af mange totalt overset vandland kun 25 minutter udenfor København. Yo La Tengo, Mad Professor, Imarhan, Anna von Hausswolff og Sjæl I Flammer ft. Kasper Winding kommer alle og spiller koncerter, men festivalen byder også på et ekstensivt pop-up-program og mange andre overraskelser. En af disse overraskelser løftes sløret for i dag.

På festivalpladsen vil et lille stykke græs omkranset af et hvidt havestakit være reserveret til de 8 Peter Sommer-koncerter, der går under navnet “Peter Sommer +1”. Indenfor hegnet finder man et lille bord og to stole, hvorpå Peter sidder på den ene med sin guitar. Peter vil for 8 forskellige personer synge sange fra bl.a. det nye album Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske Now. Der vil blive fremført en sang til hver person.

Peter Sommer udtaler om Peter Sommer + 1:

“..udenfor Skanderborg, hvor jeg boede, fandtes der nogle hippie-enklaver inde i skovene. Derude kunne man trække stikket og bare blive væk nogle dage. Det var derude jeg fangede gnisten til at spille og udtrykke mig i sange. Det var, når jeg sad helt alene overfor Carsten Hønsehus, der spillede sine sange. Kun for mig og ham selv. Håber selv at kunne tænde 8 små bål på Badesøen”

Konkurrencen
De 8 billetter til Peter Sommer + 1 vil blive udloddet via lodtrækning.

POP-UP-PROGRAM

Det komplette pop-up-program består af 8 artister, som hver især optræder op til tre gange i løbet af dagen. Hver enkelt performance varer som regel ikke mere end ti minutter, de er akustiske, og eksakt tid og sted for de forskellige pop-ups bliver ikke annonceret inden.

ARTISTER:
Hüseyin Özcan
Halvcirkel
Lasse & Mathilde
TO/TO
Badesøens Saxofonoptog
Vindelev&leFevre
Herstedvester Kirkes Ungdomgskor
Lund / Pultz Melbye

 

BADESØEN FESTIVAL 2018

LØRDAG / 25.08.2018

DØR KL. 13.00

KONCERT KL. 13.00

LØSSALG: 350 DKK
BØRNEBILLET (2-14 ÅR): 100 DKK

CRAZY EARLY BIRD: UDSOLGT!
SUPER EARLY BIRD: UDSOLGT!
EARLY BIRD: UDSOLGT!