BADESØEN BY THE LAKE, FORBRÆNDINGEN & PRXJECTS

Kun 25 minutter fra Københavns Rådhusplads ligger der en perle af et badeland. De lokale i Albertslund og omegn kender den, men ellers er kendskabet til den unikke oase ikke synderligt udbredt. Den 29. juli 2017 afholdes BADESØEN – by The Lake, Forbrændingen og Prxjects, der er lige dele musikfestival og udflugt, i og rundt omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund.

BADESØEN er kurateret af den eksperimenterende internetradio The Lake og arrangeres i samarbejde med spillestedet Forbrændingen i Albertslund og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz. Den 29. juli vil man, ud over at dase i poolen med venner og familie imens The Savage Rose med flere spiller koncerter, kunne opleve små overraskelser i form af performances, minikoncerter og gæster i studiet hos The Lake, der live-transmitterer imellem koncerterne.
Hvis du er 14 år eller under, kan du købe børnebillet og skal desuden følges med en myndig voksen. Hvis du er 15 år eller over skal du købe alm. voksen billet.

Program:
The Savage Rose
Peter Broderick (US) Sings Arthur Russell
King Ayisoba (GH)
Dungen (SE)
Skammens vogn

Læs mere på www.badesoen.dk

SAVAGE ROSE

Legendariske The Savage Rose kommer til BADESØEN som en del af fejringen af deres 50-års jubilæum, og bandet beviste for nyligt, at de er i absolut topform og uden tvivl et af Danmarks vigtigste bands ved deres tre udsolgte og storroste koncerter på Det Kongelige Teaters Gl. Scene (hvor Dødens Triumf blev opført i 1972). 

PETER BRODERICK (US) SINGS ARTHUR RUSSELL

BADESØEN har inviteret den amerikanske komponist og musiker Peter Broderick til at komme til Albertslund allerede ugen inden festivalen. Her vil han i samarbejde med lokale musikere skabe det helt nye projekt ’Peter Broderick sings Arthur Russell’, der altså vil få verdenspremiere til BADESØEN den 29. juli. Ligesom New York-skikkelsen Arthur Russell (1951-1992) er Peter Broderick en gudsbenådet sanger, komponist og multiinstrumentalist, og ligesom Arthur Russell har Peter Broderick arbejdet på tværs af flere genrer over et væld af udgivelser

Peter Broderick om Arthur Russell:

“When I first started to perform live, in 2007-2008, I had several people come up to me afterwards and tell me that I reminded them of Arthur Russell. Similarly, some of my very first record reviews compared me to Arthur Russell as well. The strange thing was that I had never actually listened to Arthur Russell. One day while having breakfast at a friend’s house in early 2009, I said, “What is this music?” It was Arthur Russell, and from there the obsession began.

The deeper I dug through his catalogue, the more I fell in love. Here was someone else who, like me, explored countless different styles of music, as if he simply couldn’t decide what to play or did not want to be tied down to a particular style. It felt as if my entire musical output was validated by finding a likeminded soul. What if when Arthur passed away, a part of his spirit floated around through the ether until I was born and then said, “That one!”? Well, that would be far too presumptuous to say. But hey, one can dream, right?”

KING AYISOBA (GH)

Den overvældende fornemmelse af fortiden i nutiden er gennemgående for ghanesiske King Ayisoba. Han synger og skriver nye sange om nutiden, men insisterer på at fremføre dem på traditionelle instrumenter. Selv mestrer han det to-strengende instrument kologoen, som han lærte at spille på af sin bedstefar. I 2006 slog han igennem i Ghana med sangen “I Want to See You My Father”. Der var intet moderne over det, men til alles overraskelse overvandt det landet

og bragte traditionen tilbage i mainstreamen.

King Ayisoba er insisterende, overbevisende og karismatisk. I sin blotte tilstedeværelse og måden hvorpå han spiller sin kologo – delvist rytmisk, delvist melodisk – og synger. King Aysioba kommer til Badesøen med sit farverige fem-mandsband bestående af dansere og musikere og det helt nye album 1000 Can Die (udkommer 31. marts) i ryggen. 

DUNGEN (SE)

Få bands mestrer syrerocken som svenske Dungen. Det syder og bobler. Som var det det nemmeste i verden, fremmaner de fjerngalaktisk jazz, skrigende guitarriffs, tværfløjte og melodier, du aldrig glemmer. Siden debuten i 2002 har de udgivet syv albums. Gennembruddet kom i 2004 med singlen “Ta Det Lugnt”, og selvom teksterne er på svensk, har bandet rejst verden tyndt lige siden. I 2015 kom det fremragende album Allas Sak , som de fulgte op på med det instrumentale album Häxan . Et album, der oprindeligt er lavet som soundtrack til Lotte Reiniger’s mesterværk fra 1926 The Adventures of Prince Achmed . En af Dungens allerstørste fans er Tame Impalas frontfigur Kevin Parker, og det forstår man godt. Dungen har skabt deres helt eget og evigt undersøgende og ultra swingende (med w) univers, hvor alle kan tage det lugnt, mens solen flimrer i horisonten.

SKAMMENS VOGN

En poet og to af Danmarks fineste musikere. Skammens Vogn udgøres af barndomsvennerne Nikolaj Zeuthen, Oliver Hoiness og Jakob Millung, der som voksenvenner har fortsat jagten på det spontane og tilfældets magi. De har givet os fire albums indtil videre. Det seneste Sukaley! udkom i marts 2017 og indeholder skønne sange som ”Psykisk Syg” og ”Du er det hele” og “Et kursus / Lavet af træ”. Det skramler og det roder. Det er folkeligt som en slags Gnags i bibliotekarsweatre, og det er komplet uforudsigeligt, rørende og opløftende. Når de besøger Badesøen, medbringer de den helt særlige Skammens Vogn-kærlighed og ekstra kræfter i form af en korsanger og en ekstra guitarist. Det bliver ‘Noget rigtig godt noget’.

POP-UP PROGRAM

Det komplette pop-up-program består af 9 artister, som hver især optræder 3 gange i løbet af dagen. Hver enkelt performance varer ikke mere end 10 minutter, de er akustiske, og eksakt tid og sted for de forskellige pop-ups bliver ikke annonceret inden.

Jens Lekman
Badesøen får fint besøg af en af nordens bedste sangskrivere når den brilliante Jens Lekman tager sin guitar og sine underfundige, hudløst ærlige og til tider tragikomiske, sange med på toget fra Göteborg. Han vil til Badesøen give en lille række akustiske optrædener med sange fra sit seneste album ‘Life Will See You Now’ og fra hans stærke bagkatalog. Hvor og hvornår optrædenerne finder sted vil ikke blive offentliggjort inden.

Badesøens saxofonoptog
Anført af Jim Slade vil dette nyetablerede saxofonoptog fremføre ABBA-klassikere i halvt tempo arrangeret udelukkende for saxofoner. Badesøens Saxofonoptog inkluderer flere prominente navne fra den viberende københavnske saxofonscene, og sætlisten inkluderer klassikere som “Dancing Queen”, “Mamma Mia” og “Take a Chance on Me”.

Bene
Bene (aka Benedicte Pierleoni) er bedre kendt som trommeslager i rockbandet Baby In Vain, men under soloaliaset Bene blev debut EP’en ‘Forgotten Memories’ for nyligt udgivet. Her byder Pierleoni på skrøbelig indie-folk med skæve vokalmelodier, tudende horn og et personligt tekstunivers. Bene optræder til Badesøen akustisk med guitar og sang.

Vindelev & le Fevre
Sangerne Katinka Fogh Vindelev (sopran) og Hanne Marie le Fevre (mezzo) deler en forkærlighed for dissonerende klange, fysisk spejling og umiddelbare rumlige undersøgelser. De kan f.eks. godt lide at synge ind i vægge, liggende, eller sammenfiltret i en ubehjælpsom position.

Kalles World Tour
Bevæbnet med loopstation, trommesæt, bas, balloner, pivedyr, ridderhjelm, boremaskine og omtrent alle mulige tænkelige genstande, der kan lave lyd og en god portion selvironi, serverer Kalle Mathiesen aka Kalles World Tour musikalsk underholdning i verdensklasse. Du kender ham fra gader og stræder og måske fra Ramasjang eller Natholdet på TV.

Ying-Hsueh Chen
Ying-Hsueh Chen er opvokset i et savværk i Taiwan og er uddannet som perkussionist både på The Julliard School i USA og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, som har været hendes hjem siden 2006. Til Badesøen vil Ying-Hsueh Chen fremføre forskellige improvisationer for slagtøj og hun vil højst sandsynlig inkludere badesøens strukturer og installationer i hendes optrædender.

Nikolaj Zeuthen
Ved hjælp af tegninger på store skilte vil forfatter Nikolaj Zeuthen fortælle sin historie “Eigils fantasiverden”. Det handler om Personen. Det handler om et klubhus. Det handler om et overfald og om at blve voksen. Ikke for sarte sjæle!

Lil Lacy
Sanger og komponist Lil Lacy er nysgerrig på at undersøge tilstande og genstande igennem lyd. Med sin autodidakte tilgang til det klassiske strygeinstrument celloen, spilles og synges ind i et akustisk hav af toner og støj der udspringer af rummets klang og omgivelserne.

g·bob Orchestra
G·bop Orchestra er et eksperimenterende perkussionensemble som er ledet af den engelske komponist og perkussionist Greta Eacott. Efter ensemblets start i London i 2013 er G·bob Orchestra nu baseret i København og de vil til Badesøen have premiere på et helt nyt trommeværk skrevet specifikt til Badesøens store svømmepøl.

BADESØEN

LØRDAG / 29.07.2017

DØR KL. 13.00

KONCERT KL. 13.00

VOKSEN: 330 DKK
BARN (2-14 år): 80 DKK (kræver følgeskab med voksen)
BARN (under 2 år): GRATIS

* plus gebyr (20 DKK)

KØB BILLET