BADESØEN BY THE LAKE, FORBRÆNDINGEN & PRXJECTS

Kun 25 minutter fra Københavns Rådhusplads ligger der en perle af et badeland. De lokale i Albertslund og omegn kender den, men ellers er kendskabet til den unikke oase ikke synderligt udbredt. Den 29. juli 2017 afholdes BADESØEN – by The Lake, Forbrændingen og Prxjects, der er lige dele musikfestival og udflugt, i og rundt omkring Friluftsbadet Badesøen i Albertslund.

BADESØEN er kurateret af den eksperimenterende internetradio The Lake og arrangeres i samarbejde med spillestedet Forbrændingen i Albertslund og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz. Den 29. juli vil man, ud over at dase i poolen med venner og familie imens The Savage Rose med flere spiller koncerter, kunne opleve små overraskelser i form af performances, minikoncerter og gæster i studiet hos The Lake, der live-transmitterer imellem koncerterne.
Hvis du er 14 år eller under, kan du købe børnebillet og skal desuden følges med en myndig voksen. Hvis du er 15 år eller over skal du købe alm. voksen billet.

Program:
The Savage Rose
Peter Broderick (US) Sings Arthur Russell
King Ayisoba (GH)
Dungen (SE)
Skammens vogn

Læs mere på www.badesoen.dk

SAVAGE ROSE

Legendariske The Savage Rose kommer til BADESØEN som en del af fejringen af deres 50-års jubilæum, og bandet beviste for nyligt, at de er i absolut topform og uden tvivl et af Danmarks vigtigste bands ved deres tre udsolgte og storroste koncerter på Det Kongelige Teaters Gl. Scene (hvor Dødens Triumf blev opført i 1972). 

PETER BRODERICK (US) SINGS ARTHUR RUSSELL

BADESØEN har inviteret den amerikanske komponist og musiker Peter Broderick til at komme til Albertslund allerede ugen inden festivalen. Her vil han i samarbejde med lokale musikere skabe det helt nye projekt ’Peter Broderick sings Arthur Russell’, der altså vil få verdenspremiere til BADESØEN den 29. juli. Ligesom New York-skikkelsen Arthur Russell (1951-1992) er Peter Broderick en gudsbenådet sanger, komponist og multiinstrumentalist, og ligesom Arthur Russell har Peter Broderick arbejdet på tværs af flere genrer over et væld af udgivelser

Peter Broderick om Arthur Russell:

“When I first started to perform live, in 2007-2008, I had several people come up to me afterwards and tell me that I reminded them of Arthur Russell. Similarly, some of my very first record reviews compared me to Arthur Russell as well. The strange thing was that I had never actually listened to Arthur Russell. One day while having breakfast at a friend’s house in early 2009, I said, “What is this music?” It was Arthur Russell, and from there the obsession began.

The deeper I dug through his catalogue, the more I fell in love. Here was someone else who, like me, explored countless different styles of music, as if he simply couldn’t decide what to play or did not want to be tied down to a particular style. It felt as if my entire musical output was validated by finding a likeminded soul. What if when Arthur passed away, a part of his spirit floated around through the ether until I was born and then said, “That one!”? Well, that would be far too presumptuous to say. But hey, one can dream, right?”

KING AYISOBA (GH)

Den overvældende fornemmelse af fortiden i nutiden er gennemgående for ghanesiske King Ayisoba. Han synger og skriver nye sange om nutiden, men insisterer på at fremføre dem på traditionelle instrumenter. Selv mestrer han det to-strengende instrument kologoen, som han lærte at spille på af sin bedstefar. I 2006 slog han igennem i Ghana med sangen “I Want to See You My Father”. Der var intet moderne over det, men til alles overraskelse overvandt det landet

og bragte traditionen tilbage i mainstreamen.

King Ayisoba er insisterende, overbevisende og karismatisk. I sin blotte tilstedeværelse og måden hvorpå han spiller sin kologo – delvist rytmisk, delvist melodisk – og synger. King Aysioba kommer til Badesøen med sit farverige fem-mandsband bestående af dansere og musikere og det helt nye album 1000 Can Die (udkommer 31. marts) i ryggen. 

DUNGEN (SE)

Få bands mestrer syrerocken som svenske Dungen. Det syder og bobler. Som var det det nemmeste i verden, fremmaner de fjerngalaktisk jazz, skrigende guitarriffs, tværfløjte og melodier, du aldrig glemmer. Siden debuten i 2002 har de udgivet syv albums. Gennembruddet kom i 2004 med singlen “Ta Det Lugnt”, og selvom teksterne er på svensk, har bandet rejst verden tyndt lige siden. I 2015 kom det fremragende album Allas Sak , som de fulgte op på med det instrumentale album Häxan . Et album, der oprindeligt er lavet som soundtrack til Lotte Reiniger’s mesterværk fra 1926 The Adventures of Prince Achmed . En af Dungens allerstørste fans er Tame Impalas frontfigur Kevin Parker, og det forstår man godt. Dungen har skabt deres helt eget og evigt undersøgende og ultra swingende (med w) univers, hvor alle kan tage det lugnt, mens solen flimrer i horisonten.

SKAMMENS VOGN

En poet og to af Danmarks fineste musikere. Skammens Vogn udgøres af barndomsvennerne Nikolaj Zeuthen, Oliver Hoiness og Jakob Millung, der som voksenvenner har fortsat jagten på det spontane og tilfældets magi. De har givet os fire albums indtil videre. Det seneste Sukaley! udkom i marts 2017 og indeholder skønne sange som ”Psykisk Syg” og ”Du er det hele” og “Et kursus / Lavet af træ”. Det skramler og det roder. Det er folkeligt som en slags Gnags i bibliotekarsweatre, og det er komplet uforudsigeligt, rørende og opløftende. Når de besøger Badesøen, medbringer de den helt særlige Skammens Vogn-kærlighed og ekstra kræfter i form af en korsanger og en ekstra guitarist. Det bliver ‘Noget rigtig godt noget’.

BADESØEN

LØRDAG / 29.07.2017

DØR KL. 13.00

KONCERT KL. 13.00

VOKSEN: 330 DKK
BARN (2-14 år): 80 DKK (kræver følgeskab med voksen)
BARN (under 2 år): GRATIS

* plus gebyr (20 DKK)

KØB BILLET