EMIL DE WAAL + OLD NEWS FEAT. NULLE

Savner du også musikken fra Bennys Badekar, Gummitarzan, Badminton og En By i Provinsen?

Det gjorde trommeslager og kapelmester Emil de Waal:
“Det er musikken fra min barndom og ungdom, vi spiller her. Musik som har lagt hele grunden for min musikalitet og mit meget eklektiske virke med musik. Det er derfor meget forskellige, men altid virkeligt gode kompositioner, vi spiller. Jeg forsøger i stor respektfuld kærlighed til denne musik også at lægge grunden for, at vi får flere danske numre ind på linje med amerikanske jazzstandards”.

Med dyb rod i tradition, men samtidig stor grad af frihed, åbenhed
og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkommer juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige danske komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

Koncerten med “Emil de Waal+ Old News” vil også præsentere musik fra bandets debutalbum fra 2016 med musik af bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom.

Med orkesteret “Emil de Waal+ Old News” samler trommeslager Emil de Waal danske stjerner på tværs af genrer, køn og generationer:
Jacob Anderskov (keyboards, accordion)
Randi Laubek (vocal)
Band Ane (elektronik)
Mads Hyhne (trombone)
Gustaf Ljunggren (banjo, contra alt klarinet, guitar)
Peter Rosendal (flugabone, melodica)
Elith ’Nulle’ Nykjær (klarinet).

Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på
Copenhagen Jazz Festival, hvor Politiken kvitterede med
5 hjerter og skrev: “Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig
spændvidde. Now that’s jazz.”

Emil de Waal er trommeslager, kapelmester, komponist og producer. Hans professionelle musikerliv begyndte, da han som 20-årig i 1987 var med til at stifte fusionsbandet “Bagdad Dagblad”. Siden da har han samarbejdet med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre. Senest har Emil vundet en Jazz DMA med sit band Kalaha.

EMIL DE WAAL + OLD NEWS FEAT. NULLE

LØRDAG / 10.02.2018

DØR KL. 20.00

KONCERT KL. 21.00

FORSALG: 149 DKK
DØRSALG: 179 DKK

KØB BILLET