OP I RØG - ENDAGSFESTIVAL

OP I RØG – 50 år efter ’68 – den ultimative musikrevolution

Kom på en rejse gennem nye og gamle kapitler i dansk syrerock, folk og pop på endagsfestivalen OP I RØG. 50 år efter ungdomsoprøret i ’68 lever hippiedrømmen stadig, og lørdag den 8. september bliver det syret på Forbrændingen.

Udgangspunktet er musikdokumentaren ’Spectator Records – Up in Smoke’, som er fortællingen om det banebrydende pladeselskab Spectator Records, der samlede hippietidens mest eksperimenterende musikere i en baghave i Aalborg, indtil det under mystiske omstændigheder brændte ned til grunden.

Vi spoler tiden frem til nutiden og præsenterer en række nye musiknavne, som på hver deres måde har taget den musikalske arv siden sluttressernes musikrevolution til sig og genskriver den anno 2018.

Line-up:
De Underjordiske – Dansk syrerocks nye pionerer. Bandet spiller dansksproget rock, der kombinerer 80’ernes guitarpop med 60’ernes psykedeliske lydmønstre.

Visitor Kane – Crooner-pop med forvrænget saxofon, der henter inspiration hos 60’ernes Scott Walker og krydrer det med dansabel 80’er synth-lyd.

Kogekunst – Når duoen åbner for sluserne, orkestrerer de et udsyret harmonikasammenstød mellem messende mantraer, elektriske udspasninger og skamløs sukker-pop.

Danske Spor – I skovbrynet udenfor Aalborg holder Danske Spor græsset tørt med hypnotisk sommervarm drømme-folk.

OP I RØG er blevet til i samarbejde mellem Forbrændingen, Foreningen til Musikkens Beskyttelse og Albertslund Bibliotek og afholdes som en del af Vestegnens Kulturuge.

Fra kl. 16: Udendørskoncerter, foodtruck, bar og DJ.

Kl. 19: Indendørs filmvisning, Q&A og koncerter.

Musikdokumentaren ’Spectator Records – Up in Smoke’ havde premiere på CPH:DOX i 2017. Spectator Records eksisterede mellem 1969 og 1972 og har blandt andet på grund af en række obskure syrerockudgivelser, Gasolins’ første single og en mystisk brand opnået kultstatus blandt pladesamlere. Samtidig har selskabet fået fornyet opmærksomhed i kraft af, at det succesrige band Spids Nøgenhat netop har hentet inspiration i nogle af selskabets udgivelser.

Instruktørerne, som har stiftet Foreningen til Musikkens Beskyttelse, vil afholde Q&A efter filmen. Foreningen arbejder for – gennem film, musikudgivelser, foredrag og koncerter – at formidle unikke kapitler i moderne dansk musikhistorie, som ofte havner i den kollektive glemmebog, når de store linjer i dansk rock og jazz gøres op.

Festivalen er en del af en arrangementsrække på Albertslund Bibliotek, hvor du over 3 aftener kan blive klogere på, hvordan ungdomsoprøret påvirkede dansk jazz, du kan høre originale masterbånd med ikke udgivet syrerock, og du kan få tip til, hvilke lp’er fra hippietiden, som du absolut ikke kan undvære.

OP I RØG - ENDAGSFESTIVAL

LØRDAG / 08.09.2018

DØR KL. 18.30

KONCERT KL. 19.00

FORSALG: 149 DKK
DØRSALG: 179 DKK