EIK OCTOBRE - PÅ DET BUEDE FLYGEL

Midt i Forbrændingens sal står et gammelt flygel. Det er gammelt og patineret. Der er spillet mange toner på flygelet. Men det er ikke et almindeligt flygel. Det er et ganske særligt, sjældent flygel med buede tangenter. Lørdag den 15. februar sætter Eik Octobre sig ved flyglet og spiller en helt unik koncert.

Eik Octobre
Emil Skovsgaard Christensen har siden sin tidlige ungdom fået klaverundervisning, men øvningen blev (og bliver fortsat) ofte forstyrret af egne kreative påfund. I dag er han pianist og komponist med base i København, der siden 2016 har udgivet sine stykker under pseudonymet Eik Octobre.

Kompositionerne af Eik Octobre rummer grundlæggende en nordisk melankoli med sine længselsfulde klange og rørende melodier, der skaber en tilstand, der bedst opleves og forstås uden ord. Det er netop det instrumentale sprog uden ord, der fascinerer Emil og er essensen af Eik Octobre. Vanskelige følelser kan være umulige at formulere og forstå, men instrumentalmusikken muliggør dette.

Eik Octobre lægger sig i slipstrømmen af moderne, alternative klassiske komponister som bl.a. Ólafur Arnalds, Nils Frahm og Phillip Glass, med deres tålmodige og enkle kompositionsstil. Eik Octobres univers lyder af, at være vokset ud af en depression, men bringer et klart budskab om optimisme og ro.

Eik Octobre var nomineret til års komponist ved Carl Prisen sidste år.

Koncerten er en del af Forbrændingens program under årets Vinterjazz.

EIK OCTOBRE

LØRDAG / 15.02.2020

DØR KL. 20.00

KONCERT KL. 21.00

FORSALG: 99 DKK
DØRSALG: 129 DKK