INTERNATIONAL KVINDEDAG: FORBRÆNDINGEN X CHICCHETTI

Fællesspisning, musik & debat: Vores venner fra restaurant Cicchetti på Nørrebro forkæler dine smagsløg, mens vi snakker om kønsbalancen i dansk musiklive og UkuleleHanne spiller koncert.

Kom og marker International Kvindedag med os – eller ‘Kvindernes Internationale Kampdag’, som den også kaldes. Her, over 100 år efter den første af sin slags, har dagen stadig relevans. Især på landets musikscener er kønsbalancen skævvredet, og i det lys har Forbrændingen søsat projektet ‘Kvinder i Centrum’ i 2019. Et helt år, hvor der udelukkende bookes artister med en eller flere kvinder som tegnende profil. Projektet deler vandene. Der er både voldsom opbakning og voldsom modstand, men dialogen er i gang. Og dialogen er et vigtigt element i forandringen. Tønder Festival har som det første danske spillested underskrevet Keychange-hensigtserklæringen om at booke 50-50 fra 2022, det samme har den enorme spanske festival Primavera allerede fra 2019. Der rykkes noget i disse år, og det er vigtigt at rykke med.

Vi håber du vil være med til at snakke denne aften. Muligvis går vi alle fra bordet, ikke kun mætte, men også klogere og mere inspirerede.

Cicchetti:
‘Når du spiser, kommer appetitten’
, siger italienerne. I den lille antipasti-restaurant og bar på Nørrebrogade serveres en masse små lækre snack-retter – cicchetti! Denne dag rykker restauranten ind på Forbrændingen og skaber det gastronomiske grundlag for en virkelig god aften. Alt er lavet fra bunden og kun af gode råvarer.

Menu:
Arancino (friteret risotto)
Mozzarella og salumi med syltet grønt
Borlottibønnesalat
Baccala (klipfisk) på crostino (ristet ciabatta)
Tatar på økologisk okselårtunge med persile og citron
Kaninragu på blød polenta
Marengs med mascarponecreme og bagt frugt

Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen har været på besøg på Forbrændingen før, da de, som La Mangeria, i 2016 leverede en sanselig og utrolig lækker menu til fællesspisning under Vestegnens Kulturuge. Ovenpå den oplevelse, tør vi godt love glade maver den 8. marts.

UkuleleHanne:
Møgbeskidt, dansk hiphop fortolket på verdens svedigste instrument.

Uden at ændre på teksterne sætter UkuleleHanne fokus på lyrikken i markante hiphop-hits fra blandt andre Suspekt, L.O.C. og Emil Stabil og giver genren sit helt eget smukke, men også absurde feminine touch.

FORBRÆNDINGEN X CICCHETTI

FREDAG / 08.03.2019

DØR KL. 18.00

KONCERT KL. 19.00

FORSALG: 159 DKK
DØRSALG: 189 DKK