fbpx

KAISA + RUMPISTOL ENSEMBLE

I februar får Forbrændingen to sublime jazz-acts på besøg, nemlig Kaisa og Rumpistol Ensemble. Begge projekter er anført af lokale albertslundere (hhv. Jacob Mundt og Jens B. Christiansen), og vi er stolte af at kunne præsentere disse fantastiske musikere til et brag af en hjemmebanekoncert.

Kaisa:

KAISA er musik der er sat i verden for at danne et intimt rum, der kan give lytteren ro. Trioen bestående af Arto Eriksen, Jacob Mundt og Kristjan Ólafsson, forsøger at sætte deres præg på den traditionelle nordisk klingende jazz. I deres ungdom spillede de tre musikere flittigt sammen på den københavnske undergrundsscene, og har nu efter mange års pause samlet trådene op, for at væve et nyt værk.

Kaisa er et gammelt nordisk pigenavn, der betyder ren. Navnet danner rammen om trioen, og er et symbol på de nordiske forgreninger i musikken. Musikken er dog en nyfortolkning, hvor der er plads til modular synths og trommemaskiner. KAISA’s første single ’Circuits’ fortæller historien om hvordan skovens rødder kommunikerer i et organisk kredsløb med en fælles elektronisk puls. ‘Circuits’ har en minimalistisk stemning der gennem improvisation udvikler sig for så at efterlade lytteren hvor vi begyndte

Rumpistol Ensemble:

Rumpistol startede sin karriere som en anerkendt solo-artist, der skabte detaljerede elektroniske værker og fremførte shows over hele verden. De seneste år har han dog sat tempoet ned og opsøger i stedet samarbejdspartnere fra både jazzmusikken og den klassiske musiks verden, hvilket har ført til mere arbejde med organisk instrumentation og improvisation.

Dette har både trådt i kraft i Rumpistols arbejde i det prisvindende, roots-orienterede band Kalaha, men nu også i hans sekspersoners Rumpistol Ensemble, som karakteriseres af dets meditative og cinematiske udtryk på grænsen mellem ambient, jazz- og neoklassisk musik.

I stil med komponister som Nils Frahm og Max Richter er melodierne meget fremtrædende og produktionen er stadig rendyrket Rumpistol, men denne gang giver Jens B. Christiansen mere plads til de individuelle musikeres inputs til hans post-katastrofiske arbejde.

På hans seneste album Isola optræder Rumpistols ensemble fra After The Flood, bestående af Line Felding (Cody) på cello, Maria Jagd (Kira Skov) på violin og Kristian Hoffmann (Be Svendsen) på lapsteel guitar. Denne gang har han desuden udvidet gruppen og teamet op med Emil De Waal (Kalaha) på trommer og Jonathan Bremer (Bremer/McCoy) på contrabas, som begge skubber musikken i en mere jazzet retning.

KAISA + RUMPISTOL ENSEMBLE

LØRDAG / 25.2.2023

DØR KL. 20.00

KONCERT KL. 21.00

FORSALG: 149 DKK
UNG: 85 DKK
DØRSALG: 169 DKK