KRAUT REMIXED + THE POTENTIAL OF NOISE

FILMVISNING: The potential of noise + KONCERT: Kraut Remixed feat. SØS Gunver Ryberg & Cristian Vogel

Kom med på en kalejdoskopisk rundtur i 1960’ernes og 70’ernes Vesttyskland og samtidens genrebrydende musikbevægelse – det kosmiske sammensurium krautrock. Bevægelsen satte lyd til den unge generations behov for at (genop)finde en ny tysk identitet efter Anden Verdenskrig og blev siden en bærende del af fundamentet for verdenskendte kunstnere som David Bowie, Brian Eno og The Fall samt hele genrer som techno, new age og post-rock. Under Vinterjazz 2020 tager det musikalske makkerpar SØS Gunver Ryberg og Cristian Vogel med en koncertrække favntag med genren med unikt afsæt i den legendariske kraut-producer Conny Planks efterladte produktioner.

Via kontakter i kredsen om Conny Plank er autentiske multisporsoptagelser af krautrockens mest originale kunstnere blevet stillet eksklusivt til rådighed for SØS Gunver Ryberg og Cristian Vogel. Under Vinterjazz 2020 fremfører makkerparret en række koncerter landet rundt med personlige remix af kraut-legender som førnævnte Neu!, Harmonia og CAN baseret på de oprindelige optagelser.

Den fremadstormende danske tonekunstner SØS Gunver Ryberg kender vi på Forbrændingen fra et fuldstændig eksklusiv koncert under Forbrændingens eget format Suburban Summit. Ryberg har spillet i hele verden og har modtaget adskillige priser og anerkendelser for sit arbejde. Senest blev hun i september 2019 af ikonet Aphex Twin udvalgt til at optræde under koncertserien Warehouse Project i Manchester.

Chilensk-fødte Cristian Vogel har med sine mange udgivelser på prominente selskaber som Mille Plateaux og Tresor markeret sig som en vigtig skikkelse inden for den eksperimenterende del af den elektroniske musik siden slutningen af 1980’erne. Vogel er desuden en meget efterspurgt manipulator af andre kunstneres musik, hvor blandt andre Radiohead og Chicks On Speed har været en tur gennem mandens fingre.

Kraut Remixed er en særudgave af koncerttemaet Jazz Remixed, hvor danske producere og dj’s livefortolker et ikonisk album, en scene eller et fortættet, inspirerende punkt i jazzhistorien.

Koncertrækken er arrangeret i samarbejde med Art Freq og Goethe Instituttet. Projektet er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

KRAUT REMIXED + THE POTENTIAL OF NOISE

FREDAG / 21.02.2020

DØR KL. 19.00

KONCERT KL. 20.00

FORSALG: 89 DKK
DØRSALG: 109 DKK