NIGHT OF THE BLACK ATTACK

Glemsel

At blackmetal kommer i mange fremtoninger, bør ingen fans af genren i tvivl i om, og denne femte udgave af Night of the Black Attack bekræfter det til fulde. Københavnske Glemsel hører til dem, der spiller blackmetal med fokus på atmosfære og stemninger. Om gruppens Demo fra sidste år skrev Heavymetal.dk: ”Det er koldt og kynisk med et brændende had mod alt levende, men krydret med en storslået stemning, der er yderst dragende”. Der males især med den grå pensel, når Glemsel fremfører deres sange om fortid, nutid og tilværelsens ubærlige flygtighed.

The Dark Overlords

Midt i den mørkeste Corona-nedlukning opstod pludselig et helt nyt navn på den danske blackscene, The Dark Overlords. At der ikke var tale om en flok unge knægte netop hjemsendt fra musikefterskolen, blev man dog ret hurtigt overbevist om. For deres debut-EP I Am the Dark Overlords var en yderst velspillet omgang hidsig og melodisk black metal. Det blandes med en sikker sans for velfungerende sange og masser af guitarlir, og sammenligninger med Anaal Nathrakh, tidlig Dimmu Borgir og Emperor ligger lige for. Der er lagt op til en hed, intensiv og medrivende udladning, når den mørke herres tropper indtager Forbrændingen.

Lamentari

”Dimmu hvem?” spurgte Heavymetal.dk, da Lamentari udgav deres debut-EP i 2020. For EP’en var en særdeles overbevisende omgang symfonisk blackmetal, der fik lytteren til at glemme alt om selv de største bands inden for denne subgenre. Musikken er storladen, det giver sig selv, og ambitionerne er mindst lige så store, men gruppen er så talentfuld, at de lever op til det hele. Udtrykket er ladet med religiøse symboler, men om vejen fører til frelse eller forbandelse er ikke helt entydigt. Og hvad gør det, når rejsen er så fascinerende? Gik du glip af deres overbevisende optræden på Copenhagen Metal Fest tilbage i september, så har du chancen for at råde bod på den fejltagelse. Forspild den nu ikke!

NIGHT OF THE BLACK ATTACK

LØRDAG / 13.11.2021

DØR KL. 20.00

KONCERT KL. 21.00

FORSALG: 99 DKK
DØRSALG: 119 DKK